Διαδραστική Ημερίδα για την Ελαιοκομία την Κυριακή 3/10 στο Διαβολίτσι και στο Αγριλόβουνο.

Το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η ΕΤΑΠ Αναπτυξιακή, και ο Σύνδεσμος Ελαιοτριβέων Μεσσηνίας διοργανώνουν ημερίδα Eλαιοκομίας με δύο θεματικές για παραγωγούς και επαγγελματίες στον κλάδο της ελαιοκομίας την Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2021 στο Διαβολίτσι στη θέση Βορίστρα στις 10:00 π.μ. και στο Αγριλόβουνο στο προαύλιο χώρο της  Μεταμόρφωσης του Σωτήρος  στις 11:00 π.μ.

  • Η πρώτη θεματική που θα καλυφθεί στην ημερίδα αφορά τη «Διαχείριση και Αποκατάσταση Πυρόπληκτων Ελαιώνων» με ομιλητή τον Αντώνη Παρασκευόπουλο, Διευθυντή ΔΑΟΚ Τριφυλίας. Το μάθημα και οι εφαρμογές των ορθών πρακτικών θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 π.μ. στη Βοριτσα, του δημοτικού διαμερίσματος Διαβολιτσίου, του Δήμου Οιχαλίας, στον ελαιώνα του κ. Θύμιου Αλεξόπουλου, ο οποίος και θα πραγματοποιήσει τις πρακτικές που θα του υποδειχθούν. Σημείο συνάντησης ορίζεται ο χώρος που οι γραμμές του τραίνου συναντούν τον επαρχιακό δρόμο Διαβολιτσίου – Αγ. Θεόδωροι (800 μ. από το Διαβολίτσι).
  • Η δεύτερη θεματική που θα καλυφθεί στην ημερίδα αφορά τις «Ελληνικές Ποικιλίες Ελαιόδεντρων, Γονιδιακό Υλικό και Πρακτικές Εφαρμογής του σε Πυρόπληκτους Ελαιώνες – Ανάδειξη και Διαχείριση Υπεραιωνόβιων Ελαιόδεντρων» με ομιλητή τον κ. Γεώργιο Κωστελένο, Γεωπόνο, Ερευνητή-Συγγραφέα.Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Αγριλόβουνο, του Δήμου Οιχαλίας, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας Μεταμόρφωση του Σωτήρος, (θα υπάρχει σημείο υποδοχής) στον επαρχιακό δρόμο Διαβολιτσίου – Αγριλόβουνο στις 11:00 π.μ.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Δελτία Τύπου