Ωράριο εξυπηρέτησης πολιτών: 8:00 – 15:00

Μελιγαλάς:

2017 ΕΤΟΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΛΑΣ

Ο Δήμος Οιχαλίας με την ευκαιρία της συμπλήρωσης σαράντα χρόνων που έφυγε από κοντά μας η μεγάλη Μαρία Κάλλας ξεκινά μια σειρά ενεργειών -συνεργασιών με σκοπό να τιμήσει την διεθνούς φήμης σοπράνο και να κάνει γνωστό σε όλον τον κόσμο τον τόπο καταγωγής της, το Νεοχώριο Μελιγαλά Μεσσηνίας.
 
Ο Δήμος είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την καταρχήν συνεργασία του με το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaum.
Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες σε κοινή συνέντευξη τύπου θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας.
 
Το Athenaum είναι ένα Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο, που ειδικεύεται στην διατήρηση της μουσικής κληρονομιάς της Μαρίας Κάλλας και εκτός των άλλων διοργανώνει και το φημισμένο GRAND PRIX MARIA CALLAS.
 
Επίσης η συνεργασία μας με τον «Σύλλογο Αποφοίτων Μαρία Κάλλας του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας» είναι ένα σημαντικό γεγονός που θα συνεισφέρει τα μέγιστα στην ολοκλήρωση του όλου εγχειρήματος, συνεχίζοντας έτσι την μεγάλη του συμβολή στην ανάδειξη της ζωής και του έργου της δικής μας Μαρίας Κάλλας.
 
Στο σημείο αυτό οφείλουμε να αναφερθούμε στην σημαντική αρωγή στο όλο αυτό εγχείρημα, του συντοπίτη μας Καθηγητή Μηχανολογίας κ.Τάκη Παπαδόπουλου.
 
Ο Δήμος Οιχαλίας με την μουσική καθοδήγηση του Athenaum και την συνεργασία του «Συλλόγου Αποφοίτων Μαρία Κάλλας του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας» έχουν καταρχήν σχεδιάσει τις παρακάτω εκδηλώσεις :
 

  • Παρασκευή 7 και Σάββατο 8 Απριλίου :

Ημερίδα γνωριμίας με την Μαρία Κάλλας με τον διεθνώς αναγνωρισμένο ομιλητή κ.Κυριάκο Λουκάκο.
 

  • Σαββάτο 15 Ιουλίου

Μουσική βράδια  με κλασική και οπερατική μουσική στο Νεοχώριο του Δήμου Οιχαλίας, στο χώρο της πατρικής οικίας της Μαρίας Κάλλας.
Στόχος μας είναι η ετήσια καθιέρωση της ανωτέρω εκδήλωσης.
 

  • Σαββάτο 16 Σεπτεμβρίου

Καθιερωμένη ετήσια παγκόσμια εκδήλωση στον χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης με την συνεργασία της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
 
Όλες οι ανωτέρω εκδηλώσεις έχουν συμφωνηθεί σε γενικό πλαίσιο και λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Πρόσφατες αναρτήσεις