Ωράριο εξυπηρέτησης πολιτών: 8:00 – 15:00

Μελιγαλάς:

4o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ & ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΕΛΙΑΣ

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 αρχίζει το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς στην Καλαμάτα. Το φεστιβάλ που καθιερώνεται ως κορυφαίο forum για τον ελαιοκομικό τομέα της χώρας μας διαρκεί τρεις ημέρες, έως την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 και περιλαμβάνει:

  1. Έκθεση προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα πιο σύγχρονα εργαλεία καλλιέργειας και συγκομιδής, μηχανήματα ελαιουργείων και τυποποιητηρίων, ατομικά ελαιοτριβεία καθώς και να γνωρίσουν τις νεότερες υπηρεσίες εκπαίδευσης και χρηματοδοτικά εργαλεία.
  2. Συνέδριο. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια το Συνέδριο προσεγγίζει με υψηλού επιπέδου εισηγήσεις θέματα που άπτονται της ελαιοκομίας και γενικότερα της αγροδιατροφής.
  3. Σεμινάρια που αφορούν στην γευσιγνωσία ελαιολάδου για την εξοικείωση του κοινού με τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά διαφορετικών κατηγοριών ελαιολάδων και τη διάκριση μειονεκτημάτων. Από το ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΙΑΣ & ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ που απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους
  1. Τον διαγωνισμό γευσιγνωσίας Ελαιολάδου KALAMATA OLIVE OIL AWARDS 2018, υπό την εποπτεία αναγνωρισμένου πάνελ.
  1. Ημερίδα για την επιτραπέζια ελιά. Παρουσίαση του κλάδου και της εξαγωγικής δυναμικής του.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι Δήμοι Μεσσηνίας,  Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το Γεωτετεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος ΓΕΩΤΕΕ, η Διεπαγγελματική Οργάνωση Επιτραπέζιας Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ), ο Σύλλογος Γεωπόνων Μεσσηνίας, τυποποιητικές μονάδες τόσο επιτραπέζιων ελιών, όσο και ελαιολάδου, καθώς και μεγάλοι εκθέτες ελαιουργικών μηχανημάτων και εξοπλισμού.
Η είσοδος στο Φεστιβάλ όπως και η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.kalamata-olivefestival.gr & 2721024590

Πρόσφατες αναρτήσεις