Ωράριο εξυπηρέτησης πολιτών: 8:00 – 15:00

Μελιγαλάς:

Ανακοίνωση του Δήμου Οιχαλίας σχετικά με την ερώτηση του βουλευτή κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλου προς κ.κ. Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών και Εσωτερικών

«Ανακοίνωση σχετικά με Ερώτηση Βουλευτή κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλου προς κ.κ. Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών και Εσωτερικών για

  1. Διάνοιξη εξόδου στον Μελιγαλά επί του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης-Καλαμάτας,
  2. Βελτίωση οδικού τμήματος , σταυροδρόμι Κατσαρού-Σκάλα-Βαλύρα-Λάμπαινα και 3. Βελτίωση τμήματος Μελιγαλά-Νεοχώρι-Αρχαία Μεσσήνη»

 Με μεγάλη μας χαρά, ενημερωθήκαμε για την εν θέματι ερώτηση του τέως Υπουργού και νυν Βουλευτή του Νομού μας κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλου.

Συγκεκριμένα, η διάνοιξη εξόδου σύνδεσης του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης-Καλαμάτας με το Μελιγαλά, την Αρχαία Μεσσήνη αλλά και το Ναό του Επικούριου Απόλλωνος, αποτελεί ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα του Δήμου Οιχαλίας, πράγμα που αποδεικνύεται και από την υπ’ αριθ. 61/2013 ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας.

Με αυτό το εγχείρημα, ο Δήμος μας αυξάνει τις δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης του, δεδομένου ότι και η ΒΙΠΕ Μελιγαλά θα δύναται να προσελκύσει νέους επενδυτές, αλλά και από τους επισκέπτες-διερχόμενους προς την Αρχαία Μεσσήνη και τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα θα υπάρξει σημαντική οικονομική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή.

Σχετικά με τις βελτιώσεις των τμημάτων: σταυροδρόμι Κατσαρού-Σκάλα-Βαλύρα-Λάμπαινα και Μελιγαλά-Νεοχώρι-Αρχαία Μεσσήνη, αναδεικνύεται η αναγκαιότητα υλοποίησης τους. Ένα ακόμα αίτημα του Δήμου μας, που έπρεπε να έχει την απόλυτη στήριξη όλων μας, βλέπουμε να επανατοποθετείται στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό και να αποδεικνύεται ως το μόνο ρεαλιστικό, δεδομένου ότι οποιεσδήποτε άλλες λύσεις είναι και κοστοβόρες αλλά και χρονοβόρες.

Κατόπιν των ανωτέρω, θα θέλαμε να καλέσουμε όλους τους Βουλευτές του Νομού μας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και τους πάσης φύσεως θεσμικούς παράγοντες, να στηρίξουν την ερώτηση-πρόταση του κ. Λαμπρόπουλου, γιατί μόνο μέσα από την σύμπνοια θα υπάρξει επίτευξη του εγχειρήματος.

Τέλος, θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Βουλευτή κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλο για το δυναμικό του παρών σε όλα τα δίκαια αιτήματα του Δήμου μας με πάθος και δύναμη και την ανάδειξή τους στη Βουλή των Ελλήνων.

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ

 

ΝΤΟΝΑΣ ΗΛΙΑΣ

Πρόσφατες αναρτήσεις