Ωράριο εξυπηρέτησης πολιτών: 8:00 – 15:00

Μελιγαλάς:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.

Η έντονη χιονόπτωση, που ξεκίνησε το βράδυ της Πρασκευής και συνεχίστηκε το Σάββατο, ήταν πρωτόγνωρη και έπληξε το σύνολο των τοπικών κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Είρας, καθώς και μέρος των τοπικών κοινοτήτων των Δημοτικών Ενοτήτων Ανδανίας και Δωρίου, το σύνολο δηλαδή του ορεινού όγκου του Δήμου Οιχαλίας, που αποτελέι, σε έκταση, περίπου το 50% (18 τοπικές κοινότητες και 8 συνοικισμούς).
Η προσπάθεια που έγινε για αποκατάσταση των συνεπειών από την χιονόπτωση ήταν μεγάλη. Ο Δήμος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, χρησιμοποίησε 8 συνεργεία με μηχανήματα, καθώς και μηχανήματα ιδιωτών επί τριήμερο για την αποκατάσταση των κεντρικών δρόμων και των δρόμων εντός των τοπικών κοινοτήτων.
Αποκαταστάθηκε η διάβαση σε στάνες, διότι η περιοχή είναι κτηνοτροφική στο σύνολό της, εκτός από 2 περιπτώσεις που ήταν αρκετά δύσκολες και χρειάστηκε επιλέον προσπάθεια, προκειμένου να αποκατασταθεί η πρόσβαση στους κτηνοτρόφους.
Η χθεσινή αλλά και η σημερινή μέρα αφιερώθηκε σε αποκαταστάσεις πρόσβασης στανών και ρίψη άλατος σε περιοχές όπου οι δρόμοι ήταν παγωμένοι.
Σήμερα είμαστε σε θέση να πούμε ότι η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί σημαντικά. Επίσης, υπήρξε διακοπή ρεύματος στην Δημοτική Ενότητα Δωρίου, λόγω της κακοκαιρίας όπου αποκαταστάθηκε άμεσα με παρέμβαση του Δήμου, αλλά και στη Δημοτική Ενότητα Είρας και συγκεκριμένα στο συνοικισμό Μαρίνα που χρειάστηκε συνεργασία μεταξύ Δήμου και ΔΕΗ για την αποκατάστασή της, για την προστασία της υγείας και της ακεραιότητας των κατοίκων που στη πλειοψηφία τους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Τέλος, ευχαριστούμε τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για τη συνεργασία που είχαμε, αλλά και τους κατοίκους για την υπομονή και συνεργασίας τους.