Ωράριο εξυπηρέτησης πολιτών: 8:00 – 15:00

Μελιγαλάς:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΠ ΕΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Κατόπιν της Απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά με την οποία επαναφέρεται η Απόφαση Αποστόλου, σχετικά με την ποικιλία ελιάς Καλαμών, είναι χρέος όλων μας να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των παραγωγών μας.

Μετά την Απόφαση του ΣτΕ, η οποία ξεκαθάρισε το πλαίσιο για την ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ, η νέα αυτή Υπουργική Απόφαση έρχεται να διαμορφώσει μια νέα κατάσταση και συγκεκριμένα την ελεύθερη χρήση της ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας από οποιονδήποτε το επιθυμεί στον πλανήτη. Η πέραν της τριακονταετίας κατοχύρωση της ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας, αφήνεται στο περιθώριο και κατ’ επέκταση το μεσσηνιακό μας προϊόν μένει απροστάτευτο απέναντι στον ανταγωνισμό των τρίτων χωρών.

Ο Δήμος Οιχαλίας στέκεται στο πλευρό των Μεσσήνιων παραγωγών και της Ένωσης  Μεσσηνίας. Μαζί πρέπει να αναδείξουμε τον θησαυρό που διαθέτουμε, μέσα από την ενίσχυση και την προβολή των ποιοτικών του χαρακτηριστικών, κάτι άλλωστε που αναγνωρίζεται από ολόκληρο τον κόσμο.