ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Από μεριάς μαθητών και γονέων ο Δήμος Οιχαλίας έχει γίνει δέκτης αγανάκτησης και παραπόνων για την φετινή αλλαγή μεταφοράς μαθητών. Η Δήμαρχος Οιχαλίας κ Γεωργακοπούλου με σχετικό έγγραφο της στο Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ Καπέλιο επισήμανε πως η μεταφορά των μαθητών με μισθωμένα λεωφορεία αντί για επιβατικά ΕΔΧ (ΤΑΞΙ) που γινόταν έως και πρόσφατα, εχει ως αποτέλεσμα ο χρόνος μεταφοράς των μαθητών να είναι δυσανάλογος της απόστασης .Σε αυτό πρέπει να συνυπολογιστούν οι επικείμενες καιρικές συνθήκες του χειμώνα που θα καταστήσουν δυσκολότερη την όλη κατάσταση. Δεν είναι δίκαιο, ούτε και ισόνομο για τους μαθητές απομακρυσμένων περιοχών να πρέπει να διανύουν αποστάσεις άνω των 30 χιλιομέτρων σε χρονικό διάστημα των 80 με 90 λεπτών. Η ταλαιπωρία τους είναι τέτοια που πλέον στην εποχή που ζούμε δεν αντιπροσωπεύει ένα κράτος πρόνοιας με ίσες ευκαιρίες παιδείας. Αξίζει να σημειωθεί, πως η μεταφορά των νηπίων καθίσταται δυσκολότερη αν και υπάρχει συνοδός στο λεωφορείο ,οι αποστάσεις είναι και πάλι μεγάλες.

Προκειμένου να υπάρχει μικρότερο οικονομικό κόστος δεν θα πρέπει να θυσιάζουμε ή να παραγκωνίζουμε τις έννοιες όπως ισότητα, ισονομία, την ανάπτυξη και πρόοδο των παιδιών που τυγχάνει να μην διαμένουν σε αστικά κέντρα.

Εν κατακλείδι η Δήμαρχος ζήτησε από την Π.Ε Μεσσηνίας να επανεξετάσουν το θέμα αυτό, ευελπιστώντας στις περιπτώσεις αυτές που απαιτείται ,να κινηθούν στην κατεύθυνση της παύσης της ταλαιπωρίας πολλών μαθητών και μαθητριών.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Δελτία Τύπου