Ωράριο εξυπηρέτησης πολιτών: 8:00 – 15:00

Μελιγαλάς:

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Μελιγαλά στο Νεοχώριο Ιθώμης.

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μελιγαλά πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο πρώην Δημοτικό σχολείο Νεοχωρίου Ιθώμης, όπου έλκει την καταγωγή της η Μαρία Κάλλας.

Κατά την επίσκεψη τα παιδιά ενημερώθηκαν από τον καταξιωμένο γλύπτη κ.Γκούζο Γιάννη για την τέχνη της γλυπτικής καθώς και το έργο που θα φιλοτεχνηθεί στο χώρο (την υπό ολόσωμη μαρμάρινη αναπαράσταση της φιγούρας της Μαρίας Κάλλας), εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο της Μαρίας Κάλλας, ενώ τους δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά στην λάξευση του έργου.

Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ με τη ζωή και το έργο της διάσημης αοιδού υπό την καθοδήγηση του Δρ.Τάκη Παπαδόπουλου.

Τα παιδιά εξέφρασαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους και τον ενθουσιασμό τους τόσο για την τέχνη της γλυπτικής, όσο και για τη Μαρία Κάλλας και ιδιαίτερα με το ότι έλκει την καταγωγή της από τον τόπο μας και συγκεκριμένα από το Νεοχώριο Ιθώμης.

Η δράση αυτή εντάσσεται στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται να διεξαχθούν καθόλη την διάρκεια του εφετινού καλοκαιριού (Ιούλιο -Αυγουστο) με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την γέννηση της Μαρίας Κάλλας και αποτελεί την ανεπίσημη έναρξη του ανοικτού εργαστηρίου γλυπτικής που θα ξεκινήσει το Σάββατο 17 Ιουνίου με τίτλο  «Αναζητώντας τη Μαρία Κάλλας – Βιωματικό Εργαστήρι Γλυπτικής».

Ο Δήμος Οιχαλίας μέσα από αυτές τις δράσεις έχει στόχο τόσο την απόδοση τιμής στη ζωή και το έργο της Δικής μας Μαρίας, αλλά και την γνωστοποίηση του τόπου καταγωγής της, το Νεοχώριο Ιθώμης και τους δεσμούς της με τον τόπο που βρίσκεται η πατρική της οικία.

 

Προσκαλούμε λοιπόν και όλους εσάς να έρθετε στο Νεοχώρι Μεσσηνίας τα Σαββατοκύριακα για να την αναζητήσουμε μαζί.

Πρόσφατες αναρτήσεις