Ωράριο εξυπηρέτησης πολιτών: 8:00 – 15:00

Μελιγαλάς:

ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΩΣ ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ 100 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ

Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΤΙΣ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΛΑΣ

ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ

Το 2023 είναι αφιερωμένο από την UNESCO στη Μαρία Κάλλας. Στις 2 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 στην Καλαμάτα ξεκινάμε, σε Παγκόσμια Πρώτη, να γιορτάζουμε για τα 100 χρόνια από τη γέννησή της (2023). Την ημέρα αυτή 14 πολιτιστικοί φορείς της Μεσσηνίας καλούν όλους τους Μεσσηνιακούς φορείς και τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτή την Παγκόσμια Πρώτη.

Η Δημοτική Φιλαρμονική θα έχει ολοκληρώσει την διαδρομή από το Ιστορικό Κέντρο έως και τη κεντρική πλατεία που θα δώσει και το σύνθημα του “ανοίγματος” των εκδηλώσεων. Στη συνέχεια θα επιστρέψει στον Πεζόδρομο της Αριστομένους, παραπλέυρως της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και θα εκτελέσει σύντομο πρόγραμμα κλασικής μουσικής. Εκεί θα μαζευτούμε όλοι και θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μιας Γίγαντο-φωτογραφίας 7 μέτρων της Μαρίας Κάλλας,

ΠΡΑΞΗ ΔΕΥΤΕΡΗ

Καλούμε όλα τα Καταστήματα που έχουν μουσική Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, εμπορικά, αλυσίδες καταστημάτων , ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί Σταθμοί της Μεσσηνίας να ξεκινήσουν να παίζουν το παρακάτω κομμάτι ακριβώς στις 11:00 συντονισμένα από το youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=-TcSgAGIOD0&list=OLAK5uy_kZoEjrUdamPAIyXmIo7YeiWU4QDb_fw0k&index=9

Στοιχεία:

Άρια: Κάστα Ντίβα (Casta Diva)

Όπερα: Νόρμα (Norma)

Συνθέτης: Βιντσέντζο Μπελίνι (Vincenzo Salvatore Carmelo Francesco Bellini )

* Η διάρκεια της άριας είναι 7′ (η φωνή της Κάλλας ακούγεται στο 1.34).

Όποιος επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει να “παίζει Κάλλας” με άλλες από τις χιλιάδες επιλογές του youtube, όπως: https://www.youtube.com/watch?v=r8JvrZv468I

Επίσης καλούμε και όλα τα Εμπορικά Καταστήματα, Τράπεζες, Σούπερ Μάρκετ κ.α. που έχουν μουσική, να κάνουν το ίδιο, από τις 11:00 ώρας.

ΠΡΑΞΗ ΤΡΙΤΗ

Όλα τα καταστήματα που θα παίζουν μουσική, να τραβήξουν με κάμερες ή κινητά τηλέφωνα μικρά βίντεο μέχρι 1 λεπτό, στα οποίο να ακούγεται η μουσική με τη φωνή της Μαρίας Κάλλας, να φαίνεται η φίρμα του Καταστήματος και να μιλήσουν πελάτες για τη Μαρία Κάλλας. Στη συνέχεια να διαλέξουν το καλύτερο βίντεο και να το στείλουν στη διεύθυνση του email: info@mariacallas.gr Από το υλικό αυτό θα δημιουργήσουμε ένα βίντεο με τη συμμετοχή όλων που συμμετείχαν.

Όποιος θελήσει να χρησιμοποιήσει social media (Live streaming , ή tag κοκ) προτείνεται να γίνει αναφορά ή να προστεθεί ετικέτα στο Σύλλογο Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου της Καλαμάτας και της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας που διαθέτουν ενεργά κοινωνικά δίκτυα για άμεση κοινοποίηση αυτών.

Έτσι επιτυγχάνεται και μια πρόσθετη προβολή στις επιχειρήσεις όλων των ειδών που θα συμμετέχουν σε μια πρωτοβουλία φορέων ΜΗ κερδοσκοπικών στο σύνολό τους που δρουν αφιλοκερδώς.

Για αποστολή βίντεο στο email: info@mariacallas.gr

Για προσθήκη ετικέτας ( tag) & hashtag:

Facebook: Maria Callas Alumni Association of the Music School of Kalamata

Facebook: Μεσσηνιακή Αμφικτυονία

Twitter: Kalamata_Music

Instagram: Maria_Callas_Alumni

Μετά και την Τρίτη Πράξη, θα υπάρχουν δύο αποτυπώματα της Μαρίας Κάλλας. Η Εικόνα της στο Κέντρο της Καλαμάτας και η Φωνή της σε βίντεο με τις συμμετοχές όσων έστειλαν βίντεο στην πρώτη εκδήλωση την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022, από τις 11:00 έως 12:00 ώρας.

Δήμος Καλαμάτας

Δήμος Οιχαλίας

Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας

Επιμελητήριο Μεσσηνίας

ΟΕΒΕ Μεσσηνίας

Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας»

Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας

Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Σύλλογος Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας»

Σύλλογος «Ένωση Φίλων Μαρίας Κάλλας»

Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρίου Ιθώμης-Μαυριζούμενας «Μαρία Κάλλας»

Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας

Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής Καλαμάτας

Μεσσηνιακή Αμφικτυονία

Πρόσφατες αναρτήσεις