Ωράριο εξυπηρέτησης πολιτών: 8:00 – 15:00

Μελιγαλάς:

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ.ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΘΡΥΛΙΚΩΝ ΝΤΡΕΔΩΝ.

Στην εκδήλωση ιστορικού περιεχομένου προς τιμήν των θρυλικών ΝΤΡΕΔΩΝ  με θέμα «Στην πρώτη γραμμή της Ελληνικής Παλιγγενεσίας» που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρευρέθηκε  η Δήμαρχος Οιχαλίας  κ.Γεωργακοπούλου Παναγιώτα.

Η  Ιστορία των Ντρέδων και ο ηρωισμός τους κατά τον αγώνα του 1821, μας δείχνουν τον δρόμο για έμπνευση και εκπλήρωση του Εθνικού μας χρέους. Μέσα από την ιστορία και την αφοσίωση τους για γενναιότητα και προσφορά στην πατρίδα γίνονται σύμβολο  του αγώνα του 1821.

Τα Σουλιμοχώρια υπήρξαν εστίες αγώνα και αντίστασης κατά των Τούρκων, υπήρξαν συμπολεμιστές των αγωνιστών του 1821 κατατρόπωσαν, κυριολεκτικώς τις μεγάλες δυνάμεις του Ιμπραήμ και έδιναν κουράγιο στους επαναστατημένους Έλληνες.

Ο Ιστορικός δεσμός των Ντρέδων με την περιοχή μας είναι βαθύς και οφείλουμε όλες τις τιμές στους αλησμόνητους προγόνους μας, που στις 24 Μαρτίου 1821 στο Σουλιμά όρκισαν τα όπλα τους και με αυταπάρνηση πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας έχοντας ως μοναδικό κίνητρο την Ελευθερία της πατρίδας μας.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Εκπαιδευτικός Όμιλος  New York College, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου – Π.Ε Μεσσηνίας,  η Πρεσβεία Παναμά, ο Δήμος Ζαχάρως, ο Δήμος Καλαμάτας, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, ο Δήμος Οιχαλίας, ο Δήμος Τριφυλίας ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ομιλητές ήταν ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας  κ.Προκόπης Παυλόπουλος, ο υφυπουργός Παιδείας κ.Άγγελος Συρίγος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Αλέξης Χαρίτσης. Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Πρόεδρος της Επιτροπής Ελλαδα1821 κ.Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, η Πρέσβειρα και γενική πρόξενος του Παναμά κ.Ιουλία Λυμπεροπουλου, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ κ.Δημόπουλος, ο βουλευτής Μεσσηνίας κ.Γιάννης Λαμπρόπουλος, η βουλευτής Β2 τομέα Αθηνών κ.Νάντια Γιαννακοπούλου, ο γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Καπεταν Βασίλη κ Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου κ.Κάππος και ο Πρόεδρος του NewYork College  κ.Φούτσης.

Πρόσφατες αναρτήσεις