Ωράριο εξυπηρέτησης πολιτών: 8:00 – 15:00

Μελιγαλάς:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΟΥ ΟΙΧΑΛΙΑΣ

Ο Δήμος Οιχαλίας κοινοποίησε σε όλους τους ενδιαφερομένους και στα ΜΜΕ το παρακάτω κείμενο καταγγελίας δηλώνοντας και πάλι την αντίθεση του στην εγκατάσταση σκουπιδοεργοστασίου στην Καλλιρρόη :

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 
Βρισκόμαστε στην δυσάρεστο θέση για μια φορά ακόμη να καταγγείλουμε προς κάθε αρμόδια αρχή ότι ο Δήμος Οιχαλίας, οι σύλλογοι, οι φορείς και οι κάτοικοι έχουν κατ’ επανάληψη τονίσει την πλήρη αντίθεση τους στην εγκατάσταση και λειτουργία εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στην Τ.Κ Καλλιρρόης του Δήμου Οιχαλίας.
Δυστυχώς όμως με λύπη και αγανάκτηση διαβάσαμε στον τύπο προκήρυξη της εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ για την πρόσληψη προσωπικού για τις μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων στους νομούς Αρκαδίας, Αργολίδος, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Μετά τα παραπάνω εκφράζουμε την έντονη αντίθεση – αγανάκτηση αλλά και την οργή μας για την επιχειρούμενη εγκατάσταση εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στον Δήμο μας.
Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι παραμένουμε αμετακίνητοι στην αρχική μας θέση, όχι από εμμονή ή οποιονδήποτε άλλο λόγο, αλλά ένεκα του ότι ο Δήμος μας, όπως γνωρίζουν άπαντες, δεν  μπορεί να δεχτεί και άλλη περιβαλλοντική επιβάρυνση, διότι δυστυχώς σε απόσταση αναπνοής από την προτεινόμενη θέση εγκατάστασης και λειτουργίας του σκουπιδοεργοστασίου λειτουργεί  η πολύπαθη ΒΙ.ΠΕ Μελιγαλά, η οποία χρόνια τώρα με αυξανόμενη τάση δυστυχώς, δημιουργεί απαράδεκτα περιβαλλοντικά προβλήματα, δυσχεραίνοντας σε μεγάλο βαθμό ακόμη και την διαβίωση των κατοίκων προς γύρω περιοχής ιδιαίτερα αλλά και στον Δήμο μας γενικότερα.
Θεωρούμε απαράδεκτη την επιμονή της ανωτέρω εταιρείας για την εγκατάσταση του σκουπιδοεργοστασίου στην Καλλιρρόη, αγνοώντας παντελώς  την βούληση  του Δήμου, των συλλόγων, των φορέων και των κατοίκων της περιοχής. Τους πληροφορούμε όμως ότι δεν θα γίνουμε βορά κανενός και  θα  προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να αποτρέψουμε την δημιουργία μιας νέας εστίας περιβαλλοντικής επιβάρυνσης που μαζί με την προαναφερόμενη(ΒΙ.ΠΕ) φαίνεται ότι σκοπεύουν, εκτός των άλλων, να μας οδηγήσουν ακόμη και στην εγκατάλειψη των εστιών μας.
Θέλουμε όμως να πιστεύουμε ότι τελικά θα πρυτανεύσει σύνεση και λογική ως προς την επαπειλούμενη εγκατάσταση του σκουπιδοεργοστασίου, που επιχειρείτε να γίνει κόντρα στο λαϊκό αίσθημα, υπενθυμίζοντας την λαϊκή ρήση «Φωνή Λαού οργή Θεού».
 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Πρόσφατες αναρτήσεις