Ωράριο εξυπηρέτησης πολιτών: 8:00 – 15:00

Μελιγαλάς:

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙΧΑΛΙΑΣ κ.ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ – ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 2021.

Με βασικό σύνθημα «Όλοι Μετράμε», ήρθε η στιγμή να μετρηθούμε εκ νέου.
Η απογραφή πληθυσμού – κατοικιών 2021, θα ξεκινήσει το τρίτο δεκαήμερο του μήνα και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, έχει επιλεγεί μία νέα μεθοδολογία για τη διενέργειά της.
Με αφορμή αυτό, η Δήμαρχος Οιχαλίας καλεί όλους τους συνδημότες, πολίτες του Δήμου, να απογράφουν στο Δήμο Οιχαλίας γιατί ο ρόλος τους είναι σημαντικός για το μέλλον του Δήμο.
Σκοπός της απογραφής είναι, μεταξύ άλλων, η καταμέτρηση των μόνιμων κατοίκων του Δήμου Οιχαλίας, καθώς και η καταμέτρηση του νόμιμου πληθυσμού, δηλαδή των δημοτών όλων των Κοινοτήτων του δήμου μας. Η διαδικασία αυτή είναι καθοριστική για τον αριθμό εκλογής δημοτικών συμβούλων και για την εκλογή μονομελών, τριμελών και πενταμελών Κοινοτικών Συμβουλίων.
Επίσης τα στοιχεία της απογραφής, λαμβάνονται υπόψη και στην κατανομή πιστώσεων και είναι απαραίτητα για τη χάραξη της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής πολιτικής του κράτους.
Η απογραφή πληθυσμού έχει άμεση σχέση με τα χρήματα που μπαίνουν στο Δήμο, δεδομένου ότι μέσω αυτής χρηματοδοτούνται έργα όπως οδοποιία, αγροτική και κοινοτική. Επισημαίνεται, ότι με βάση τα αποτελέσματα της Απογραφής και την καταγραφή κτιρίων και πληθυσμού, καθορίζονται σειρά σημαντικών αποφάσεων για το Δήμο για την επόμενη δεκαετία.
Καλούνται όλοι οι πολίτες που κατοικούν και δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Οιχαλίας να συμμετάσχουν στην διαδικασία για το καλό του Δήμου μας.
Ως προς τη διαδικασία της απογραφής υπάρχουν δύο τρόποι: Ο πρώτος είναι ψηφιακός στη διεύθυνση gov.gr και στη διεύθυνση apografi-plithismou2021.statistics.gr. Για την είσοδο στην εφαρμογή αυτή θα πρέπει να σας έχει επιδοθεί επιστολή με τον μοναδικό “κωδικό απογραφής”. Αυτό γίνεται με επίσκεψη στο σπίτι σας από ανθρώπους που εργάζονται στην απογραφή. Ο δεύτερος τρόπος απογραφής είναι με την επίσκεψη απογραφέων στο σπίτι ή στην εργασία σας, όπου θα σας ζητηθούν: Η μόνιμη κατοικία σας. Τα μέλη του νοικοκυριού σας, δηλαδή άτομα που διαμένουν μόνιμα στην κατοικία σας είτε έχουν μεταξύ τους σχέσεις συγγένειας είτε όχι. Να απογράψετε άτομα που φιλοξενούνται προσωρινά στην κατοικία σας και δεν θα απογραφούν στη μόνιμη κατοικία τους, επειδή δεν υπάρχει σε αυτήν άλλο άτομο για να τα απογράψει και δεν θα επιστρέψουν στη μόνιμη κατοικία τους εντός του χρονικού διαστήματος διενέργειας της απογραφής. Τη δευτερεύουσα και την εξοχική σας κατοικία, καθώς και κατοικίες που ανήκουν στην ιδιοκτησία σας και είναι κενές για οποιονδήποτε λόγο. Θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε, πέρα από τα στοιχεία των μελών του νοικοκυριού σας, στοιχεία για τις σχέσεις συγγένειας μεταξύ των μελών του νοικοκυριού σας, καθώς και πληροφορίες για πρώην μέλη του νοικοκυριού σας, τα οποία μετανάστευσαν στο εξωτερικό από το 2010 και μετά.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ “ΑΠΟΓΡΑΦΕΙΣ”
Ο δήμος εφιστά την προσοχή των δημοτών: “Οι απογραφείς δεν θα σας ζητήσουν ποτέ να εισέλθουν σε χώρους της οικίας σας, ούτε αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και κωδικούς. Αν κάποιος σας ζητά αυτά δεν είναι απογραφέας !”.

Πρόσφατες αναρτήσεις