Ωράριο εξυπηρέτησης πολιτών: 8:00 – 15:00

Μελιγαλάς:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                    

ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ                                                                                       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας, στη συνεδρίασή του της 16ης Φεβρουαρίου 2016, ύστερα από τη συζήτηση στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του θέματος για τη λειτουργία του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Μελιγαλά που συνεχώς υποβαθμίζεται και πλέον λειτουργεί μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα, αποφάσισε το παρακάτω ψήφισμα ομόφωνα:
 

ΨΗΦΙΣΜΑ

      

  1. Διαμαρτυρόμαστε έντονα και εκφράζουμε την αγανάκτησή μας όχι μόνο για την μείωση των ημερών λειτουργίας του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Μελιγαλά, αλλά και για την εκ περιτροπής λειτουργία του, η οποία θα οδηγήσει και στο οριστικό κλείσιμό του.
  2. Το Γ.Ε.Φ. Μελιγαλά εξυπηρετεί σε γεωγραφική έκταση όλη την Άνω Μεσσηνία, περιλαμβάνοντας και περιοχές σε όμορους Δήμους (Μεσσήνης) δηλαδή εξυπηρετεί μια περιοχή με πάνω από 30.000 πληθυσμό.
  3. Οι εξυπηρετούμενοι φορολογούμενοι είναι στην πλειονότητά τους μεγάλης ηλικίας, με χαμηλά εισοδήματα.
  4. Οι αποστάσεις που θα πρέπει να διανύουν οι δημότες των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας προκειμένου να έχουν πρόσβαση στη Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας, υπερβαίνουν σε πολλές περιπτώσεις τα 200 χιλιόμετρα και δεδομένου της ελλιπούς συγκοινωνίας, το κόστος που δημιουργείται στους πολίτες είναι δυσβάστακτο και η ταλαιπωρία τους μεγάλη, λόγω της αυξημένης προσέλευσης φορολογουμένων στην Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας.
  5. Στην Τ.Κ. Μελιγαλά λειτουργούν καθημερινά δύο υποκαταστήματα τραπεζών (Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς), Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Κέντρο Υγείας, Αστυνομικό Τμήμα, Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, Αγροτικό Κτηνιατρείο, Δημοτικός Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο, Λύκειο, Δημαρχείο, Φαρμακεία και πλήθος εμπορικών καταστημάτων, στα οποία εξυπηρετείται ο πληθυσμός του δήμου μας.
  6. Η εκ περιτροπής λειτουργία του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων δημιουργεί επιπλέον κόστος και ταλαιπωρία στους πολίτες, οι οποίοι προσπαθούν με μία μετάβασή τους στην Τ.Κ. Μελιγαλά να διεκπεραιώσουν όλες τις υποθέσεις τους.
  7. Επισημαίνουμε ότι όχι μόνο δεν πρέπει να λειτουργεί εκ περιτροπής το Γ.Ε.Φ. Μελιγαλά, αλλά αντίθετα να στελεχωθεί με επιπλέον προσωπικό για να μπορεί να υποστηρίξει περισσότερες αρμοδιότητες, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες, στην οικονομική συγκυρία που διανύουμε.
  8. Οι πολίτες του Δήμου Οιχαλίας δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους πολίτες των άλλων δήμων του Ν. Μεσσηνίας. Σημειώνουμε ότι Γ.Ε.Φ. που λειτουργούν σε άλλους δήμους του Νομού Μεσσηνίας και έχουν περίπου τον ίδιο αριθμό φορολογούμενων πολιτών, λειτουργούν καθημερινά και υπηρετεί σε αυτά περισσότερο μόνιμο προσωπικό.
  9. Εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο όπως προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη, ουσιαστική και καθημερινή λειτουργία του Γ.Ε.Φ. Μελιγαλά.
  10. Το παρόν να επιδοθεί με παράσταση διαμαρτυρίας από τον Δήμαρχο, εκπροσώπους των λογιστών και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, στην Προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας καθώς και να κοινοποιηθεί στα αρμόδια Υπουργεία, στους Βουλευτές του Νομού, στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στην Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωση.

 
 
 
 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Πρόσφατες αναρτήσεις