Ωράριο εξυπηρέτησης πολιτών: 8:00 – 15:00

Μελιγαλάς:

Σε εξέλιξη η Μελέτη για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Οιχαλίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκπόνηση μελέτης για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΤΠΣ) του Δήμου Οιχαλίας η οποία υπεγράφη στις 20 Δεκεμβρίου 2023 από το Τεχνικό Επαγγελματικό Επιμελητήριο και ανάδοχο Ένωση Οικονομικών Φορέων.
Πρόκειται για την Ένωση με την επωνυμία «1. ΓΕΩΧΩΡΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, δ.τ. ΓΕΩΧΩΡΟΣ Α.Ε., 2. ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, 3. ΜΩΥΣΙΑΔΗ ΘΕΟΔΟΥΛΗ, 4. ΝΑΓΚΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, 5. ΜΟΥΤΣΙΑΚΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, 6. Β. ΒΡΑΓΓΑΛΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Ε. – ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, δ.τ. ΡΟΗ Ε.Ε., 7. Ι. ΚΟΝΙΔΑΣ-Ε. ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ Ε.Ε».
Φορέας χρηματοδότησης της μελέτης είναι το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και συγκεκριμένα  το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ΣΑΤΑ 075, υπό την  ονομασία τίτλου Έργων: «ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ (Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ)-Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΕΠΣ)».

Το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο εντάσσεται στο πρώτο επίπεδο του πολεοδομικού σχεδιασμού και θα εκπονηθεί για το σύνολο της έκτασης του Δήμου Οιχαλίας που αφορά στις Δημοτικές Ενότητες Είρας,  Ανδανίας, Δωρίου, Μελιγαλά και Οιχαλίας. Το Σχέδιο διέπεται από τις αρχές της βιώσιμης χωρικής ανάπτυξης η οποία περιλαμβάνει τις χωρικές, εδαφικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις της βιώσιμης ανάπτυξης καθώς και αυτές που σχετίζονται με την ορθολογική οργάνωση του χώρου, όπως ορίζονται και στο άρθρο 1 του ν. 4447/2016.

Το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Οιχαλίας εναρμονίζεται με τις κατευθύνσεις του Περιφερειακού Πλαισίου Πελοποννήσου και των Ειδικών Χωροταξικών Πλαισίων και περιέχουν τις αναγκαίες ρυθμίσεις για την επίτευξη των σκοπών τους.

Με το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο θα καθοριστεί:

  • το πρότυπο χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης της περιοχής του Δήμου Οιχαλίας,
  • τα βασικά προγραμματικά μεγέθη,
  • τα όρια των πολεοδομικών ενοτήτων και οικιασμών
  • τις χρήσεις γης
  • τους όρους και περιορισμούς δόμησης,
  • τις σημαντικές πολεοδομικές παρεμβάσεις,
  • τα μεταφορικά,
  • τα τεχνικά και περιβαλλοντικά δίκτυα και υποδομές,
  • την ιεράρχηση του οδικού δικτύου,
  • τον σχεδιασμό πρόληψης και αντιμετώπισης έκτακτων συνθηκών και κινδύνων,   την προσωρινή οριοθέτηση υδατορεμάτων εντός των προς πολεοδόμηση περιοχών,
  • την γεωλογική καταλληλότητα για δόμηση

Η διαδικασία εκπόνησης και έγκρισης του ΤΠΣ του Δήμου Οιχαλίας εκτυλίσσεται σε δύο Φάσεις :  στην Α’ Φάση – Εκπόνηση του ΤΠΣ και στην Β’ Φάση – Έγκριση του ΤΠΣ.

Στο πλαίσιο της Α’ Φάσης πραγματοποιήθηκε στις 14-05-2024 τηλεδιάσκεψη μεταξύ της τριμελούς Επιτροπής παρακολούθησης, επίβλεψης και παραλαβής της σύμβασης για την εκπόνηση του ΤΠΣ του Δήμου Οιχαλίας και του αναδόχου, όπου συζητήθηκε η πρόοδος της μελέτης και έγινε καταγραφή και επίλυση ζητημάτων που προέκυψαν.

 

Πρόσφατες αναρτήσεις