Στη Β’ Φάση του Προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου», που αφορά εργασίες ανακαίνισης και αναβάθμισης σε 238 σχολικές μονάδες σε ολόκληρη τη χώρα, εντάχθηκε και το Δημοτικό Σχολείο Μελιγαλά. Το πρόγραμμα υλοποιείται με δωρεά ύψους 100.000.000€ (100 εκατομμυρίων ευρώ) από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες —— Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, και Τράπεζα Πειραιώς —— ενώ την υλοποίηση έργων έχει αναλάβει η «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» (ΚΤΥΠ Α.Ε.). Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπονται σημαντικές παρεμβάσεις, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε σχολικής μονάδας. Μεταξύ αυτών είναι: χρωματισμοί εξωτερικής εσωτερικής τοιχοποιίας, κατασκευή/επισκευή/ανακαίνιση WC (συμπ. WC ΑΜΕΑ), κατασκευή/ επισκευή ράμπας ΑΜΕΑ και κατασκευή/επισκευή προαύλιου χώρου.
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, ώστε οι σχολικές εγκαταστάσεις να είναι πλήρως λειτουργικές και αναβαθμισμένες με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Η ένταξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας– Μελιγαλά στο πρόγραμμα αποτελεί σημαντική και ουσιαστική παρέμβαση για την τοπική κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα, ενισχύοντας ουσιαστικά τις υποδομές της δημόσιας εκπαίδευσης.
