Ωράριο εξυπηρέτησης πολιτών: 8:00 – 15:00

Μελιγαλάς:

Στις 7 Μαΐου η 3η Ποδηλατομαγιά Άνω Μεσσηνίας

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η 3η Ποδηλατομαγιά Άνω Μεσσηνίας η οποία αφορά σε μια ξεχωριστή βόλτα με ποδήλατα και θα διέλθει αρκετά χωριά της περιοχής. Η εκκίνηση της διοργάνωσης που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τον Σύλλογο των απανταχού Φιλαίων «Ο Άγιος Γεώργιος» σε συνεργασία με τους Συλλόγους και τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, θα δοθεί στο Φίλια και οι ποδηλάτες θα διασχίσουν τα χωριά: Δεσύλλα, Παραπούγκι, Διαβολίτσι,  Αγριλόβουνο, Κωνσταντίνοι, Πολίχνη, Καλλιρρόη, Μαντζάρι, Ανδανία και Λουτρό, τερματίζοντας στο Φίλια.
Ο Δήμος Οιχαλίας έχει θέσει υπό την αιγίδα του την εκδήλωση συμβάλλοντας στην επίτευξη της διοργάνωσης η οποία μεταξύ άλλων, αναδεικνύει τις πανέμορφες περιοχές της Άνω Μεσσηνίας, με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών. Διασώστης του ΕΚΑΒ και γιατρός θα βρίσκονται στην περιοχή για την αντιμετώπιση τυχόν περιστατικών, ενώ εθελοντές, θα παρέχουν βοήθεια αν και όπου χρειαστεί.
Τη διοργάνωση θα πλαισιώσει μουσικά, το συγκρότημα 24/7 του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, ενώ σε διάφορα σημεία της διαδρομής, θα παρέχονται δωρεάν, νερό, αναψυκτικά, τρόφιμα και γλυκά και στον τερματισμό θα προσφερθούν στους ποδηλάτες και τους συνοδούς τους, σουβλάκια. Από τους διοργανωτές απευθύνεται έκκληση σε όλους όσοι έχουν ποδήλατα και δεν τα χρησιμοποιούν, να τα διαθέσουν σε άτομα που μπορεί να θελήσουν να συμμετάσχουν και δεν έχουν δικό τους μέσο, ενώ αν επιθυμούν ποδηλάτες από την Καλαμάτα να λάβουν μέρος στην εκδήλωση, εξετάζεται η δυνατότητα μίσθωσης λεωφορείου που θα τους μεταφέρει στο Φίλια. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για λεπτομέρειες στο: 6906653564