Ωράριο εξυπηρέτησης πολιτών: 8:00 – 15:00

Μελιγαλάς:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΡΓΟ EDUFOOTPRINT.

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα 21/3 στο πνευματικό κέντρο Μαρία Κάλλας του Δήμου Οιχαλίας συνάντηση εργασίας για το Ευρωπαϊκό Έργο Edufootprint που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια σχολεία. Το έργο, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του INTERREG MED, μετρά το «ενεργειακό αποτύπωμα» των σχολείων και στη συνέχεια με την κατάλληλες παρεμβάσεις οδηγεί στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.
Στόχος του έργου είναι τα σχολικά κτίρια να αποτελέσουν το παράδειγμα προς μίμηση για τις ενέργειες που μπορούν να κάνουν οι μαθητές και οι οικογένειες στο σπίτι τους για να εξοικονομήσουν ενέργεια και επομένως να συμβάλλουν όλοι οι πολίτες μαζί στη μείωση των εκπομπών CO2 σε επίπεδο δήμου.
Στο έργο συμμετέχουν περίπου 100 σχολεία από Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Σλοβενία, Αλβανία, Πορτογαλία. Στην Ελλάδα έχουν επιλεγεί δεκατέσσερα σχολεία : πέντε από το Δήμο Οιχαλίας, πέντε από το Δήμο Μεσσήνης και τέσσερα από Αττική.
Για την Ελλάδα τον συντονισμό τον έχει ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας Εύξεινη Πόλη, στο Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου συμμετέχει ο Δήμαρχος Οιχαλίας κ. Αριστείδης Σταθόπουλος.
Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν από την Εύξεινη Πόλη ο Γενικός Διευθυντής Γ. Παππούς, η υπεύθυνη Ευρωπαϊκών έργων  Μ. Κρημνιανιώτη και ο ενεργειακός μηχανικός Κ. Θεοφύλακτος. Από τη Πλευρά του Δήμου εκτός από τον Δήμαρχο κ.Σταθόπουλο συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Οιχαλίας κ.Γ.Μακρυνιώτης, κ.Γ.Μέρμυγκας και κ.Ι.Ηλιόπουλος
Συζητήθηκαν τεχνικά και οργανωτικά ζητήματα ενώ προγραμματίστηκαν οι επόμενες ενέργειες, ώστε να εξασφαλιστεί το καλύτερο αποτέλεσμα του έργου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του κλιμακίου της Εύξεινης Πόλης στο Δημοτικό σχολείο Μελιγαλά, για επιτόπια καταγραφή τεχνικών δεδομένων και συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς.
Στο προσεχές διάστημα θα γίνουν αντίστοιχες επισκέψεις και στα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Οιχαλίας και θα πραγματοποιηθεί κεντρική ενημερωτική εκδήλωση σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και περιβαλλοντικού αποτυπώματος στα σχολεία.
Ο Δήμος Οιχαλίας, έχοντας ως προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος και την έμπνευση των μαθητών που αποτελούν τους αυριανούς πολίτες του τόπου καταβάλει, κάθε δυνατή προσπάθεια να συμμετέχει και να πρωταγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι σε ότι αφορά τέτοιες δράσεις.

Πρόσφατες αναρτήσεις