Ωράριο εξυπηρέτησης πολιτών: 8:00 – 15:00

Μελιγαλάς:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ.ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ.ΝΙΚΑ.

Τον Περιφερειάρχη, κ. Παναγιώτη Νίκα, επισκέφτηκε στην Καλαμάτα στο Διοικητήριο, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, η Δήμαρχος Οιχαλίας κα. Παναγιώτα Γεωργακοπούλου. Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων παρευρέθησαν  από μεριάς της Περιφέρειας οι Αντιπεριφερειάρχες  κ.κ. Καπέλιος, Τσουκαλάς, Αναστασόπουλος και Καλογεροπούλου, και από μεριάς του Δήμου, ο Γενικός Γραμματές κ. Γυπατίδης, και οι Πρόεδροι  των τ.κ. Άνω Μέλπειας, κ. Μαγκαφάς Ιωαννης και Κάτω Μελπειας, κ. Δίμηζας Χαράλαμπος.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συζήτηση – επίλυση θεμάτων που απασχολούν εν γένει την καθημερινότητα του Δήμου Οιχαλίας αλλά και έργα – παρεμβάσεις που χρήζουν άμεσης περάτωσης.

Ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε τη Δήμαρχο ότι με αγαστή συνεργασία μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας θα πραγματοποιηθούν έργα αιχμής για την περιοχή της Άνω Μεσσηνίας και της ανακοινώσε ότι η  Περιφέρεια από μεριάς της θα χρηματοδοτήσει το Δήμο μέσω του ΠΔΕ μια σειρά από έργα όπως:

  • Αποκατάσταση εσωτερικής οδοποιίας του Δήμου Οιχαλίας, (200.000 ευρώ) με τον Δήμο να συμβάλλει με το επιπλέον τυχόν ποσό που θα απαιτηθεί.
  • Πολιτιστικά Μνημεία του Δήμου  (40.000 ευρώ).
  • Ολοκλήρωση του ηλεκτροφωτισμού στο δρόμο από Άγιο Γεώργιο Δωρίου προς Κοπανάκι (32.000 ευρώ)
  • Δρομολόγηση των εργασιών που απαιτούνται για τον αναδασμό του Δωρίου (685.000 ευρώ).
  • Κατασκευή ταρτάν και ηλεκτροφωτισμός του Δημοτικού Σταδίου Μελιγαλά (200.000 ευρώ).

Ακόμα ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε τη Δήμαρχο ότι σύντομα θα γίνει η δημοπράτηση του έργου για συνέχιση της ανάπλασης του πετάλου της Κοινότητας Μελιγαλά, προϋπολογισμού ύψους 747.000 ευρώ και επισήμανε ότι προχωρούν οι εργασίες στις Πυρόπληκτες περιοχές από τις περσινές φωτιές ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης, με την έναρξη του νέου ΕΣΠΑ που εκτιμάται τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους θα εξεταστούν και θα δρομολογηθούν οι εξής παρεμβάσεις:

  • Στην 7η Επαρχιακή από τη Κοινότητα Σκάλας έως και το Ζευγολατιό, η αποκατάσταση και συντήρηση του οδικού δικτύου που θα συμπεριλαμβάνει και το κομμάτι που διέρχεται στη Κοινότητα Μελιγαλά.
  • Την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την υλοποίηση της μελέτης για την Ανάπλαση των πηγών Κουμπέ στην Κοινότητα κάτω Μέλπειας.

Η Δήμαρχος Οιχαλίας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και υπογράμμισε την πολύ καλή συνεργασία μεταξύ Δήμου Οιχαλίας και Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πρόσφατες αναρτήσεις