Ωράριο εξυπηρέτησης πολιτών: 8:00 – 15:00

Μελιγαλάς:

Συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών, μεταξύ της Δημάρχου Οιχαλίας κας Γεωργακοπούλου και του Υπουργού κ. Θεοδωρικάκου

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών, μεταξύ της Δημάρχου Οιχαλίας κας Γεωργακοπούλου και του Υπουργού κ. Θεοδωρικάκου.
Παρευρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ. Δημητρακόπουλος και κ. Ντονάς από το Δήμο Οιχαλίας.
Κύριο θέμα της συνάντησης αυτής ήταν οι καταστροφές που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις της 20ης Νοεμβρίου 2019 και το αίτημα του Δήμου για συνέχιση της έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας που έχει κηρυχθεί ο Δήμος για άλλους έξι μήνες ώστε να αντιμετωπιστούν οι ζημιές που προκλήθηκαν.
Στο θέμα αυτό έχει γίνει με μελέτη του Δήμου, καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών και έχει κατατεθεί αρμοδίως για τη χρηματοδότηση ύψους ενός εκατομμυρίου τριακοσίων χιλιάδων ευρώ.
Ο Υπουργός κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε τη Δήμαρχο κα Γεωργακοπούλου ότι μέρος της μελέτης αυτής θα χρηματοδοτηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα έτσι ώστε να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση των έργων αυτών για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου.
Τέλος συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν το Δήμο Οιχαλίας όπως τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει (πυρηνελαιουργεία) και για το δρόμο Τσακώνας – Καλού Νερού – Πύργου – Πάτρας.
Η Δημοτική αρχή, τηρώντας τις δεσμεύσεις της προς τους πολίτες του Δήμου Οιχαλίας προχωρά με θέληση και γοργό ρυθμό ενέργειες οι οποίες συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Δήμου.

Πρόσφατες αναρτήσεις