Ωράριο εξυπηρέτησης πολιτών: 8:00 – 15:00

Μελιγαλάς:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ.ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ”ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” Δρ.κ.ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

Τη περασμένη εβδομάδα, στο δημοτικό κατάστημα του Δήμου Οιχαλίας, η Δήμαρχος Οιχαλίας κα. Γεωργακοπούλου Παναγιώτα, συναντήθηκε με τον πρώην Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών ‘Δημόκριτος’ Δρ. κ. Κανελλόπουλο Νικόλαο που εξειδικεύεται σε θέματα ανάπτυξης νέων τεχνολογιών με χρήση νανοτεχνολογίας, συνοδευόμενο από το συντοπίτη Δρ.κ.Τάκη Παπαδόπουλο μηχανολόγο-μηχανικό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με τις τεχνολογικές δυνατότητες που μπορεί ο Δήμος Οιχαλίας να εκμεταλλευτεί και στοχεύουν στη μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων, συμβάλλοντας στην αναστροφή της δυσμενούς κλιματικής αλλαγής και προωθώντας την πράσινη οικονομία. Συγκεκριμένα, έμφαση δόθηκε στην επεξεργασία της βιομάζας και των υπολειμμάτων των ελαιουργείων, καθώς και σε τρόπους αξιοποίησης του αγωγού του φυσικού αερίου Εast Med.

Στο τέλος της συνάντησης, συμφωνήθηκε από κοινού, η δημιουργία ημερίδας, στο εγγύς μέλλον, για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Οιχαλίας και επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες.

Πρόσφατες αναρτήσεις