Ωράριο εξυπηρέτησης πολιτών: 8:00 – 15:00

Μελιγαλάς:

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Σύσκεψη για το σοβαρότατο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων πραγματοποιήθηκε εχθές 1/3/2016, στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ των Δημάρχων της Πελοποννήσου, του Υπουργού Επικρατείας για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου κ.Φλαμπουράκη, του Υπουργού Εσωτερικών κ.Κουρουμπλή, του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ.Σταθάκη, του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ.Τσιρώνη και του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ.Χαρίτση.
Οι Δήμαρχοι ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις σχετικά με τον διάλογο που έχει ξεκινήσει μεταξύ κυβέρνησης και ΤΕΡΝΑ για το ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.
Η ΤΕΡΝΑ έχει αποδεχθεί τις παρακάτω τροποποιήσεις- προτάσεις της κυβέρνησης : Η ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα να μειωθεί από 150.000 σε 100.000 τόνους, χωρίς να επηρεάζεται το κόστος διαχείρισης. Οι σταθμοί μεταμόρφωσης απορριμμάτων να γίνουν επτά από δύο, με το επιπλέον κόστος να επιβαρύνει την κυβέρνηση, ενώ δεν ξεκαθαρίστηκε το θέμα της διαχείρισης και της διάθεσης των πόρων του Πράσινου Ταμείου.
Η ΤΕΡΝΑ θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και τα έσοδά του θα πηγαίνουν στο ΦΟΔΣΑ.
Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι Δημάρχοι.
Ο Δήμαρχος Οιχαλίας κ.Σταθόπουλος τόνισε ότι έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα διότι οι Δήμοι δεν μπορούν να εναποθέσουν τα απορρίμματα τους σε μη αδειοδοτημένους χώρους λόγω της παύσης των ΧΑΔΑ και την αποκατάσταση τους, γι’αυτό πρότεινε την τροποποίηση των όρων της σύμβασης που η κυβέρνηση προτίθεται να υπογράψει με την ανάδοχο εταιρεία ΤΕΡΝΑ να συμπεριληφθεί το να αναλάβει αυτή τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης και όχι μετά από δέκα μήνες που προβλέπεται στους όρους της διακήρυξης του έργου.
Πρότεινε επίσης οι Δήμοι που έχουν το ίδιο πρόβλημα με το Δ.Οιχαλίας(άμεση ανάγκη μεταφοράς και εναπόθεσης των απορριμμάτων τους) να προταθεί να μεταφέρονται τα απορρίμματα στο πλησιέστερο αδειοδοτημένο χώρο μέχρις ότου λειτουργήσουν οι μπαλοποιητές από την ανάδοχο εταιρεία που θα διαχειριστεί την ολοκληρωμένη διαχείριση.
Ο Δήμαρχος Οιχαλίας σήμερα 2/3/2016 επανέλαβε εγγράφως τις προτάσεις του Δήμου στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και κλιματικής Αλλαγής κ.Τσιρώνη.

Πρόσφατες αναρτήσεις